Ana Sayfa / Duyuru / 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun!
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun!

Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ülkenin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük emekleri bulunan kadınların, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel ögesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, “Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur. Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ve demokrasinin gelişmesiyle eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olarak toplumsal yaşamda yerini almıştır.

Türk Kadını hakkında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim” diyemez, şeklindeki sözleriyle kahraman kadınlarımıza verdiği değeri ve önemi vurgulamıştır.

Bu vesile ile başta Piraziz’li kadınlarımız olmak üzere, bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü içtenlikle kutlar,bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren tüm annelerimizi ve kadınlarımızı en kalbi duygularla selamlıyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.