Ana Sayfa / Duyuru / Başkan Görgülüoğlu’ndan 8 Mart Kadınlar günü mesajı !
Başkan Görgülüoğlu’ndan 8 Mart Kadınlar günü mesajı !

Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin GÖRGÜLÜOĞLU, her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olan ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Görgülüoğlu ; Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Kadınlarımıza verilen değer ve saygının bir ifadesi olarak Cumhuriyetimiz, birçok Batı ülkesinden daha önce onlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Demokratik haklarını kazanan kadınlarımız erkekler ile aynı şartlarda mücadele etme imkanı bulmuşlardır.

Değerli Türk kadını , Yaşamımız boyunca güç veren varlıklarıyla bizleri onurlandıran, geçmişten günümüze kadar gelen örf ve adetlerimizin yaşatılması için gösterdikleri özveriyle her türlü takdire şayan olan kadınlarımız bugün olduğu gibi gelecekte de her zaman başımızın tacı olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle kadına şiddetin son bulduğu,yaratılanın yaratandan ötürü birbirini sevdiği, Adalet ilkesinin kadın erkek ayrımı olmaksızın uygulandığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınları gününü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler dilerim