Ana Sayfa / Duyuru / Başkan Görgülüoğlu’ndan Yeşilay haftası mesajı !
Başkan Görgülüoğlu’ndan Yeşilay haftası mesajı !

Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ’’ Yeşilay Haftası’’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı
Başkan Görgülüoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı ; Yeşilay Haftası, ülkemizde madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak için önemli bir fırsat teşkil etmektedir. Ülkemizde Mart ayının ilk haftası “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Derneği ilk olarak 5 Mart 1920 tarihinde alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanımına karşı olanlar tarafından “Hilal-i Ahdar” adıyla kuruldu.

“Sağlıksız nesil ve toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. İnsanların uzun ömürlü olmaları, fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar, aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır.

Sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında, çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumdaki bütün bireylerin zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, tüm toplumun görevidir. Unutulmamalıdır ki; bu konuda en etkili çözüm aile içinde verilen eğitimle olacaktır. Çocukları bu zararlı maddelerden uzak tutmak ve bilinçlendirip korumak, ailelerin en başta gelen görevlerinden olmalıdır.

Bu düşüncеlеr çеrçеvеsindе, gеlеcеğimizin tеminаtı оlаn çоcuklаrımızı vе gеnçlеrimizi mаddе bаğımlılığı kоnusundа gеrеkli tüm bilgilеri еdinmеyе vе Yеşilаy gönüllüsü оlmаyа dаvеt еdiyоr, tüm vаtаndаşlаrımızа tütün, аlkоl, uyuşturucu vе mаddе bаğımlılığındаn uzаk, sаğlıklı vе huzurlu bir yаşаm diliyоrum.”

www.piraziz.bel.tr