Ana Sayfa / Etkinlik / Ahilik Haftası
Ahilik Haftası

Ahilik haftası nedeni ile İlimizde düzenlenen programların bir bölümünü de İlçemizde icra ettik.

İlçemizde düzenlenen Ahilik haftası kutlama programı açılışı 24.09.2013 günü ilçemiz İsmail Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde, Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Maçkalı, Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Giresun İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Fatsa tarafından Piraziz yöresinde Ahilik İzleri konulu brifing verildikten sonra, Karedeniz Türk Tasavvuf Musiki Korosunun konseri ile başladı.

25.09.2013 günü Ahilik Haftası Kutlama programı kapsamında, Yöremizin Türkleşmesini ve İslamlaşmasını sağlayan dönemin Ahi Lideri Şeyh İdris’i anmak ve restore edilen türbesinin açılışını yapma programı İlçemiz Gökçeali Köyü Şeyh İdris türbesinde gerçekleştirildi.

Program, Giresun Valisi Hasan Karahan, İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Belediye Başkanı Cafer Mavi, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, İl genel Sekreteri Mehmet Emür, Siyasi Parti temsilcileri, İl ve İlçe Daire Amirleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Program Karedeniz Türk Tasavvuf Musiki Korosunun konserinin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Yöremizin tarihi ve kültürünü anlatan tanıtım konuşması, Giresun İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Fatsa tarafından yapıldı.

Vali Karahan, geleneksel Türk mimarisinin izlerini taşıyan Şeyh İdris’in Türbesi’nin açılışını yapacaklarını ifade ederek “Emeği geçen başta eski valimiz Dursun Ali Bey’e olmak üzere bu türbenin yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu büyük önderlerimiz bize öncelik ettiler. Doğru yolu gösterdiler. Bize düşen bunların ayak izlerinde yeniden yürüyüp güzel eserler, güzel medeniyetler kurmamız. Ahilik başlı başına bir ders konusu. Ahiliğin esası kardeşliktir. Kardeşimizi, komşumuzu, hemşerimizi dost bileceğiz. Onun iyiliğini kendi iyiliğimizden önce tutacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

İlçemizde yılın Ahisi seçilen ilçemiz esnaflarından Selami Öztürk’e Türbenin yapılışında göstermiş olduğu emeklerden ve katkılarından dolayı Vali Karahan tarafından teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

Senaryosu İl Özel İdare Kültür Müdürü Mehmet Fatsa tarafından yazılan, yönetmenliğini Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Sekreteri Zekayi Balkaya’nın yaptığı ,oyunculuğunu, Giresun Teyyaredüzü Pelitdibi Cami İmam Hatibi Muhammet Ali Topatan, Piraziz Yeni Mahalla Cami İmam Hatibi Mustafa Şardağ, Şeyh Kıran Mahallesi Cami İmam Hatibi Hayrettin Çelik, Boştepe Cami İmam Hatibi Zafer İlyas, Giresun Merkez Bozbağ Cami İmam Hatibi Yunus Öztürk tarafından, Şeyh İdris’in teatral gösteri sunumu gerçekleştirildi.

Giresun İli Müftü yardımcısı Hacı Karaman tarafından yapılan açılış duasının ardından Giresun Valisi Hasan Karahan, Piraziz ilçe Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Belediye Başkanı Cafer Mavi tarafından Türbenin açılışı gerçekleştirildi. Emir Yücel İlk ve Orta Öğretim Okulunda verilen ikramlarda Giresun Valisi Hasan Karahan ve İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam minik öğrencilerle birlikte yemek yedikten sonra programdan ayrılarak, İlçemiz Nefsipiraziz Köyünde bulunan Piraziz türbesini ziyaret ettikten sonra,Piraziz Elma bahçesinde bir takım incelemeler yaptıktan sonra ilçemizden ayrıldı.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; }

Bölgemizdeki ve Giresundaki iş ilanları sayfasından yeni ilanları takip edebilirsiniz.